Frucht- & Sauerbiere

Ajat, jolloin juotiin vain klassisia oluttyylejä, kuten Pils, Lager jne., ovat ohi - viimeistään USA:n käsityöolutliikkeen alkaessa. Pienet mikropanimot ovat erittäin innokkaita kokeilemaan ja käyttämään panimoprosessissa monenlaisia uusia ainesosia.

Hedelmäoluet

Kokeilu- ja innovaatiohalu näkyy selvästi hedelmäoluiden oluttyylissä. Olipa kyse kirsikoista, vadelmista tai persikoista – ei ole rajoja. Tunnetuimpia tyylejä ovat belgialainen Kriek (Lindemans - Kriek) ja Framboise (Lindemans - Framboise) , joka on alun perin lambic ja joka sitten haudutetaan hedelmistä. Ainesosat, kuten mate-lehdet, jotka ovat kotoisin Perusta, päätyvät myös keittimeen nykyään (St. Erhard® - Alpaca Mate Ale) ja luovat uskomattoman erilaisia makuja, joita ei olisi voinut kuvitella aiemmin.

Hapan oluet

Oluttyylisiä hapan oluita on vaikea määritellä. Tyypillisiä happaman oluen edustajia ovat lambic-oluet, Gueuze (Lindemans - Gueuze) ja Faro (lambic rock candy), jotka ovat peräisin Belgiasta. Berliner Weisse (BRLO - Weisse) ja Gose (Bayerischer Bahnhof - Original Leipziger Gose) ovat luultavasti tunnetuimpia saksalaisia hapanoluita. Erikoishiivat tai maitohappobakteerit antavat happamille oluille niiden virkistävän hapan maun.

Hedelmäisiä ja hapan oluita täydentävät optimaalisesti valkoinen liha, kevyet salaatit, sushi ja scampi. Hedelmäjäätelö tukee täydellisesti näiden kahden tyylin makua.