Pils

Pils-oluttyyli on Saksan suosituin oluttyyli. Pohjakäyminen olut kuuluu lager- luokkaan ja on siksi käynyt 4-9°C:ssa.

Tällä hetkellä Saksan suosituin oluttyyli sai alkunsa Plzeňistä (nykyinen Tšekin tasavalta) 1800-luvulla. Siellä oli jo tuolloin olutta, mutta se ei ollut kovin suosittu, koska se oli yksinkertaisesti huonolaatuista. Siksi Pilseniin kutsuttiin baijerilainen panimomestari Villshofenista, joka loi uuden oluttyylin. Tämä oli täysin vakuuttava ja aloitti menestystarinansa kaikkialla maailmassa.

Pilsnerissä painopiste on kokonaan humalassa. Maltaiset ja makeat maut ovat vain toissijaisia. Ohut täysolut sisältää noin 5 % alkoholia ja väriltään vaaleasta kullankeltaiseen.

On olemassa monia erilaisia sieniä, jotka ovat kehittyneet ajan myötä. Tunnetuimmat ovat "Bavarian Pils", "Bohemian Pils", "American-style Pils" ja "North German Pils", joiden maku on humalainen, kitkerä. Ihannetapauksessa Pilsner tulisi juoda noin 8 °C:n lämpötilassa.

Vuonna 2014 yksityisen Landbrauerei Schönramin Schönramer Pils voitti jopa ensimmäisen sijan Saksan Pilsina World Beer Cupissa ja sai kunnian "Maailman parhaan Pilsin" tittelillä.