Fränkische Biere,Weizen,Mehrkornbiere

Hefeweizen-oluttyyli on yläfermentoitu, suodattamaton, samea oluttyyli ja noin 5 % alkoholipitoisuudellaan kuuluu ale- luokkaan. Vähintään 50 % vehnästä on käytettävä tuotannossa, ennen kuin sitä voidaan kutsua Hefeweizeniksi. Sillä on hyvä maine erityisesti Etelä-Saksassa. Münchenilainen ei varmasti tule toimeen ilman viileää, blondia Hefeweizeniään, jota hän juo mukavasti olutpuutarhassa kastanjan alla. Yhdessä valkoisten makkaran, pretzelin ja makean sinapin kanssa aurinkoinen kesäpäivä ei voisi olla parempi. Baijerissa Hefeweizeniä kutsutaan usein vehnäolueksi tai yksinkertaisesti vehnäksi tai hiivaksi.

rn

Maun suhteen se tekee vaikutuksen banaanin aromeilla. Tässä oluttyylissä painopiste on mallasissa, humala ja sen katkeruus ovat toissijaisia ja käytetään vain vastapainona.

rn

Hefeweizen oli melkein kuollut sukupuuttoon aikaisempina aikoina. Koska vehnävarat olivat etusijalla leivän valmistuksessa, jotta väestö ei kärsinyt nälkää, jouduttiin oluen tuotanto lähes kokonaan lopettamaan toistaiseksi vehnäpulan vuoksi. Vain Wittelbacherilla oli monopoli Hefeweizenin panimossa. Kun kielto oli kumottu, kesti jonkin aikaa ennen kuin oluttyyli palasi suosioon.

rn

Yksi tunnetuimmista panimoista, joka panimoi Hefeweizeniä varhain panimokiellon kumoamisen jälkeen ja jopa perusti puhtaan vehnäolutpanimon, oli Schneider Weisse -panimo, joka on olemassa edelleen.