Anderson´s

Vaikka Viro ei välttämättä näy kansainvälisessä oluthulluimpien maiden listalla, Baltian maata ei kannata jättää mainitsematta. Olut on tiukasti ankkuroitunut virolaiseen kulttuuriin ja sillä on tuhansien vuosien historia. Perinteisesti virolaiset valmistivat olutta kotona omassa neljässä seinässä: Kotitekoiset luomukset olivat nimeltään koduōlu, ja ne sisälsivät veden, hiivan, humalan ja maltaiden lisäksi aromaattisia yrttejä, kuten katajaa tai gagelia. Nykyään tämä perinne on suurelta osin kadonnut, kotipanimoa tehdään edelleen siellä täällä vain länsisaarilla. Käsityöolutliike on saanut vallan ja olutvalikoima Virossa on moninkertaistunut. Virosta tulee lukemattomia kansainvälisesti menestyneitä panimoita, joista yksi on Andersonin oma.

Käki omalla pesällään

Panimon alkuperä liittyy Viron rikkaaseen oluthistoriaan: Ennen kuin Stenistä tuli oman panimonsa mestari, hän valmisti ensimmäiset panimot kotona omassa keittiössään yhdessä ystävänsä Tannon kanssa. He saivat maistaa sitä ja heidän oluensa kehitti oman ainutlaatuisen luonteensa. Vuonna 2014 oli aika ja kaksikko aloitti panimon oman levy-yhtiönsä, Andersons's Beerin, alla. Koska heillä ei aluksi ollut varaa omaan panimojärjestelmään, he seurasivat lukemattomien käsityöpanimoiden jalanjälkiä ja heistä tuli käkipanimoita. He vuokrasivat tilaa maan vakiintuneissa panimoissa tuottaakseen olutta panimoissaan. Tunnetut panimot Tanker, Lehe ja Pühaste olivat isäntinä. Vuonna 2019 tiimiin liittyi kaksi uutta jäsentä, Anton ja Mati. Uudella vauhdilla ja kaksi kertaa enemmän käsiä kuin ennen, Anderson's otti seuraavan askeleen: kvartetti osti vanhan metallitehtaan ja kunnosti sen. Siitä tuli pikkuhiljaa panimo; He neljä ostivat laitteet käytettynä. Rahan ansaitsemiseksi jatkoimme ahkerasti panostamista remontin ohessa. Panimo valmistui vuonna 2020 ja ensimmäinen panimo pystyttiin valmistamaan omassa neljässä seinässämme. Nykyään panimolla on oma pullotuslaitos ja panimo toimii tehokkaammin kuin koskaan ennen.

Olut 2.0

Anton, Mati, Sten ja Tanno haluavat työllään todistaa, että olut on paljon enemmän kuin pelkkä mutkaton janon sammuttaja. Heillä ei ole mitään tasaisia, mutkattomia juomia vastaan, mutta heidän luomustensa pitäisi herättää tunteita, herättää muistoja ja yllättää asiantuntija. Oluesi pitäisi saada hymy kasvoillesi ja kietoa sormesi ympärille ainutlaatuisilla mauilla ja luonteella. Black to Basicsin kaltaiset panimot edustavat Viron aromaattista monimuotoisuutta ja osoittavat, että Andersonin tiimi tuntee taitojaan.


Bei uns erhältlich