Fränkische Biere

Frankenin oluiden runsaus näyttää lähes loputtomalta. Perinteisiä edustajia ovat Mönchsambacher Export, Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen, Keesmann Herren Pils ja Spezial-panimon Rauchbier.

Oluen ja frankenilaisen panimotaiteen aihe on erittäin tärkeä Ylä-, Keski- ja Alafrankenin hallintoalueilla. Erityisen huomionarvoinen on Frankenin Sveitsi, joka voi olla ylpeä yli 100 pienpanimostaan.

Frankenilaisista oluista kannattaa kiinnittää erityistä huomiota myös Ylä-Frankeniin ja erityisesti suur-Bambergin alueelle - siellä on maailman suurin panimokeskittymä ja jokainen oluen ystävä varmasti löytää sieltä suosikkioluensa. Joka vuosi lukemattomat väkijoukot kerääntyvät Frankeniin nauttimaan perinteisestä frankenialaisesta oluttaan olutkellareissa ja olutpuutarhoissa.

Frankenin panimotaide ei vain saa sydämet lyömään nopeammin Frankenissa. Korkean laadun ja perinteisten tuotantomenetelmiensä ansiosta Frankenin oluet ovat arvostettuja ja arvostettuja myös Frankenin rajojen ulkopuolella. Frankenin oluiden kansainvälinen kysyntä on myös erittäin korkea, sillä tämä alue liittyy iloiseen elämään, seesteisyyteen ja yhteisöllisyyteen.